+32 (0)3 221 15 69

Marktupdate | 20/07/2023

jul 20, 2023 | Marketupdates | 0 Reacties

Goud sloot marginaal lager, maar heeft vanochtend een rally ingezet met het cruciale niveau van $2000 in zicht.

Alleen indicaties | Slotkoersen zijn biedingen | Prijzen & Grafieken: Trading View | Markt Onderzoek Refinitiv | Zie de disclaimer hieronder

Inzichten

Goud’s prestatie fluctueerde van het $1979 merkteken in Azië op woensdag, en zakte licht naar $1972 door lichte winstneming na zijn recente rally. Desondanks maakte het een herstel, en bereikte een ochtend London Benchmark van $1978,15. Dergelijke bewegingen geven aan dat er waarschijnlijk inkoop was door de Centrale Bank. Maar deze opwaartse trend duurde niet lang, aangezien het edelmetaal daalde naar een dieptepunt van $1970 tijdens vroege New York handelstransacties. Het handelsvolume was tijdens deze fase bescheiden. Tegen het sluiten maakte goud een comeback, eindigend met slechts een marginaal verlies van 0,1% op $1977. Vanochtend steeg het naar een hoogtepunt van twee maanden van $1987. Deze traject suggereert dat de ‘snelle geld’ handelaars hun ogen gericht hebben op het cruciale tweeduizend dollar niveau naarmate het weekend nadert. Echter, het vrijgeven van verschillende economische rapporten uit de Verenigde Staten vandaag kan invloed hebben op de marktgesprekken over een mogelijke pauze door de Federale Reserve in hun komende vergadering volgende week. We verwachten dat het handelsbereik van vandaag schommelt tussen $1975 en $1995. Aan de andere kant, zilver vertoonde een solide sessie, eindigend met een stijging van 0,36% op $25,15. In tegenstelling daartoe, ervoeren platina en palladium een daling van 1,11% en 0,84%, en vestigden zich op respectievelijk $989 en $1303.

Marktcommentaar

20 juli 2023 (Reuters) – Er is een lichte stijging in de goudprijzen deze donderdag. De cijfers komen steeds dichter bij een piek van acht weken. Dit wordt gedreven door de speculatie dat de Federale Reserve van de Verenigde Staten binnenkort kan stoppen met haar renteverhogingscyclus. Spotgoud steeg met 0,1% naar $1.978,59 per ons om 0053 Greenwich Mean Time (GMT). De Amerikaanse goud futures bleven vrijwel onveranderd, met een notering van $1.981,30. Met de dollarindex die wankelt bij een meer dan een jaar dieptepunt, wordt goud goedkoper voor houders van andere valuta.

In de komende vergadering volgende week wordt verwacht dat de Federale Reserve de tarieven verhoogt met 25 basispunten. Dit betekent dat de tarieven zullen schommelen tussen 5,25% en 5,5% totdat mogelijke verlagingen vanaf 2024 in werking treden, zoals gesuggereerd door het CME’s Fedwatch tool. Het is belangrijk op te merken dat lagere rentetarieven de opportuniteitskosten verminderen die gepaard gaan met het aanhouden van niet-renderend edelmetaal. Tegelijkertijd wordt ook verwacht dat de Europese Centrale Bank de rente volgende week met 25 basispunten verhoogt.

Voor beleggers zijn de gegevens over initiële werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten van groot belang. Deze gegevens, gepland voor publicatie later vandaag, hebben betrekking op de week van 15 juli. Projecties geven een stijging aan naar 242.000 van de eerder seizoensgebonden aangepaste 237.000. De SPDR Gold Trust, erkend als ’s werelds grootste goudgesteunde exchange-traded fund, heeft een lichte stijging gezien. De holdings zijn bijna 0,2% gestegen naar 913,80 ton op woensdag, van 912,07 ton op dinsdag. Dit is de eerste stijging die in bijna drie weken is waargenomen.

Wat betreft andere ontwikkelingen, China zal waarschijnlijk haar leennormen handhaven, zoals aangegeven door een Reuters-enquête. Deze beslissing komt op een moment dat er een toenemende verwachting is van verdere stimulering, vooral gezien de snel afnemende economie. Wat betreft andere metalen, spotzilver bleef stabiel rond de $25,16 per ons. Platina en palladium ervoeren lichte dalingen, waarbij de eerste daalde met 0,1% naar $972,48 en de laatste met 0,3% naar $1.303,39.

Goud Grafiek ($/oz)

Zilver Grafiek ($/oz)

Platina Grafiek ($/oz)

Palladium Grafiek ($/oz)

Dit document is uitgegeven door Value Trading BV. Hoewel er alle redelijke zorg is besteed aan de voorbereiding van dit document, wordt er geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaard voor feitelijke fouten of voor enige hierin uitgedrukte mening. Meningen, projecties en schattingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderen. Dit document is alleen voor informatieve doeleinden en voor privé-circulatie. Het vormt geen aanbod, aanbeveling of uitnodiging aan enig persoon om een transactie aan te gaan of een hedge-, handels- of investeringsstrategie aan te nemen, noch vormt het een voorspelling van waarschijnlijke toekomstige bewegingen in tarieven of prijzen of enige vertegenwoordiging dat dergelijke toekomstige bewegingen de in enige illustratie getoonde niet zullen overtreffen.