+32 (0)3 221 15 69

Marktupdate | 26/07/2023

jul 26, 2023 | Marketupdates | 0 Reacties

Edelmetalen eindigen na een grillige sessie hoger over de hele linie, alle ogen gericht op de Federal Reserve

Alleen indicaties | Slotkoersen zijn biedingen | Prijzen & Grafieken: Trading View | Markt Onderzoek Refinitiv | Zie de disclaimer hieronder

Inzichten

Zoals we hadden voorspeld, nam de volatiliteit op dinsdag toe, met goud dat steeg van de slotkoers van maandag van $1955 naar $1964 in Azië. Dit werd gevolgd door een ommekeer terug naar $1954 in Europa en vervolgens een sprong terug naar $1964. Echter, er was nog een keerzijde, met een daling naar het dagdieptepunt van $1953 op een goed handelsvolume na een sterke Amerikaanse consumentenvertrouwensmeting.

Er kwam een goede koopinteresse opzetten om van deze dip te profiteren, wat resulteerde in een scherpe rally waardoor goud een grillige sessie afsloot op een hoogtepunt van $1965, een winst van 0,51% voor de dag. Het gele metaal heeft vanochtend al tussen $1966 en $1962 gehandeld, en we kunnen vandaag verdere prijsvolatiliteit verwachten met alle ogen gericht op de Federal Reserve en de afsluiting van de meest recente Federal Open Market Committee vergadering vanavond laat, gevolgd door de daaropvolgende persconferentie. Een stijging van 25 basispunten wordt algemeen verwacht, maar het belangrijkste risico-evenement zullen de opmerkingen van Jerome Powell zijn, waarbij marktdeelnemers zoeken naar signalen over het toekomstige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Het potentiële handelsbereik van vandaag ligt tussen $1980 en $1950.

De industriële edelmetalen hadden een goede dag. Zilver leidde met een winst van 1,4% tot $24.69, terwijl platina 1,14% steeg tot $974 en palladium 0,55% toevoegde tot $1281.

Marktcommentaar

26 juli 2023 (Reuters) – Goudprijzen hadden moeite om een richting te vinden in de vroege Aziatische handel op woensdag terwijl handelaren wachtten op de verwachte renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve en een mogelijk einde aan haar monetaire verkrappingscyclus. Spotgoud bleef staan op $1,964.14 per ounce om 0110 GMT, terwijl Amerikaanse goud futures 0,1% stegen naar $1,965.90.

De marktfocus ligt op een reeks centrale bankvergaderingen deze week, te beginnen met het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag, gevolgd door de Europese Centrale Bank op donderdag en de Bank van Japan een dag later. Handelaren verwachten dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente tussen de 5,25% en 5,5% houdt tot maart 2024, volgens het CME FedWatch-hulpmiddel. Goud is zeer gevoelig voor stijgende rentetarieven omdat ze de opportuniteitskost van het aanhouden van niet-renderend goud verhogen.

De dollar en Amerikaanse schatkistrendementen bleven dicht bij hun pieken van twee weken geleden op dinsdag, waardoor goud zonder rente duurder werd voor kopers met andere valuta’s en winsten beperkte. Hoewel het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli steeg naar een hoogtepunt van twee jaar, bleven ze bang voor een recessie in het komende jaar na hoge rentetarieven.

Het Amerikaanse ministerie van Handel zal naar verwachting ook melden dat de verkoop van nieuwe huizen waarschijnlijk is gedaald naar een seizoensgebonden geannualiseerd tarief van 725.000 eenheden in juni, van 763.000 eenheden in de voorgaande maand. Ondertussen daalden in China de netto goudimporten via Hongkong met ongeveer 29% naar het laagste niveau in vijf maanden in juni, wat wijst op een trage economische herstel in ’s werelds grootste consument van het metaal.

Spotzilver daalde met 0,3% naar $24.61 per ounce, platina steeg met 0,1% naar $966.18, en palladium steeg met 0,3% naar $1,287.86.

Goud Grafiek ($/oz)

Zilver Grafiek ($/oz)

Platina Grafiek ($/oz)

Palladium Grafiek ($/oz)

Dit document is uitgegeven door Value Trading BV. Hoewel er alle redelijke zorg is besteed aan de voorbereiding van dit document, wordt er geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaard voor feitelijke fouten of voor enige hierin uitgedrukte mening. Meningen, projecties en schattingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderen. Dit document is alleen voor informatieve doeleinden en voor privé-circulatie. Het vormt geen aanbod, aanbeveling of uitnodiging aan enig persoon om een transactie aan te gaan of een hedge-, handels- of investeringsstrategie aan te nemen, noch vormt het een voorspelling van waarschijnlijke toekomstige bewegingen in tarieven of prijzen of enige vertegenwoordiging dat dergelijke toekomstige bewegingen de in enige illustratie getoonde niet zullen overtreffen.