+32 (0)3 221 15 69

Waarom is een goudstaaf een goede investering?

jun 15, 2023 | Blog

Waarom is een goudstaaf een goede investering?

In een wereld vol financiële onzekerheid zijn beleggers steeds op zoek naar stabiele en waardevaste investeringsmogelijkheden. Een optie die de interesse van zowel ervaren als nieuwe beleggers heeft gewekt, is de goudstaaf. Maar waarom wordt dit nog steeds beschouwd als een goede investering?

In dit artikel geven we enkele overtuigende redenen waarom de investering in een goudstaaf een goed idee is.

Waardebehoud

Ten eerste gaat een goudstaaf altijd zijn waarde behouden, gezien deze bekendstaat als een waardevolle grondstof. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als een vorm van valuta en wordt wereldwijd erkend en geaccepteerd. Omdat goud schaars is en niet kan worden bijgedrukt zoals papiergeld, heeft het de neiging om zijn waarde te behouden, zelfs tijdens economische onzekerheid. Dit vormt een aanzienlijk voordeel, aangezien het betekent dat je geen verlies zult lijden, in tegenstelling tot andere beleggingsmogelijkheden waarbij dit wel het geval kan zijn.

Risicospreiding

Door goud toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille spreidt u het risico. Beleggingsportefeuilles bestaan in de meeste gevallen voornamelijk uit effecten en aandelen, maar deze traditionele activaklassen brengen hogere risico’s met zich mee die uw portefeuille kunnen bedreigen. Goud gedraagt zich vaak anders dan andere investeringen, zoals aandelen en obligaties. Als de waarde van die andere beleggingen daalt, kan de waarde van goud juist stijgen. Dit kan helpen om het risico in je beleggingsportefeuille te verminderen.

Bescherming tegen inflatie

Investeerders beschouwen goud vaak als bescherming tegen inflatie. Hoge inflatie kan namelijk de waarde van geld aantasten en zo uw vermogen bedreigen. Goud heeft daarentegen de neiging om net zijn koopkracht te behouden. Vandaar dat investeerders het vaak kopen om hun vermogen te beschermen tegen de afname van de koopkracht die wordt veroorzaakt door de inflatie.

Wereldwijde liquiditeit

Goud is wereldwijd verhandelbaar en heeft een hoge liquiditeit. Het kan gemakkelijk worden gekocht of verkocht op de internationale markten. Dit maakt het een aantrekkelijke investering voor beleggers die op zoek zijn naar activa die snel en gemakkelijk kunnen worden omgezet in contanten.

Middelgrote goudstaaf op goudkorrels in hand

Bent u overtuigd van de voordelen van het investeren in goud?

Om uw investeringsreis te beginnen, nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze shop of langs te komen op ons kantoor. Dit kan steeds van maandag tot vrijdag van 9u-16u30.