+32 (0)3 221 15 69
Value Trading
Groen-bovenaan

Over Value Trading

 

Value Trading BV is een ervaren speler binnen de edelmetaalindustrie die grote waarde hecht aan kwaliteit, eerlijkheid en transparantie.

Hierdoor kunnen we onze klanten, leveranciers en strategische partners een onberispelijke service bieden en het vertrouwen waarborgen.

Behalve voor trading en analyse, kunt u bij ons terecht voor de verwerking van alle edele metalen.
Bovendien zijn wij uw ideale partner voor de handel in grondstoffen.

goud smelten
Groen-bovenaan

// ONZE BELOFTE

goude blad animatie

TRANSPARANTIE

goude hart in goude hand animatie

DUURZAAMHEID

goude staven animatie

VEILIGHEID

goude schild animatie

MENSELIJKHEID

goude blad animatie TRANSPARANTIE

goude hart in goude hand animatie DUURZAAMHEID

goude staven animatie VEILIGHEID

goude schild animatie MENSELIJKHEID

// TRANSPARANTIE

 

Open en eerlijke communicatie staan voorop, zeker wat betreft de oorsprong van de grondstoffen.

Value Trading verbindt zich ertoe om enkel grondstoffen aan te kopen van legale en duurzame oorsprong. Onder geen beding zullen er goederen worden aangekocht die bijdragen aan de schending van mensenrechten of afkomstig zijn uit conflictgebieden.

Hiervoor hanteren we een strikte ‘Supply Chain Policy’ met duidelijke richtlijnen betreffende milieu, gezondheid, mensenrechten en AML & CFT.

Deze policy volgt de visie van het Responsible Minerals Initiative en de OECD Guidance for Responsible Supply Chains on Minerals from Conflict-Affected and High-Risk Areas.

Value Trading onderhoudt due diligence processen om de naleving van de Supply Chain Policy door zijn leveranciers te verzekeren. Bovendien wordt alles gesuperviseerd door ons compliance departement in samenwerking met externe legal adviseurs.

// DUURZAAMHEID

 

Door onze gedigitaliseerde processen kunnen we duurzaamheid en efficiëntie garanderen doorheen het totale verwerkings- en productieproces.

Value Trading is expert in het recycleren van goud en andere edelmetalen.
Met de grootste kennis worden alle hoogwaardige materialen, zoals bijvoorbeeld oude juwelen, verwerkt. Daarnaast wordt ook laag edelmetaalhoudend materiaal, zoals bijvoorbeeld werkbankafval, zo efficiënt mogelijk gezuiverd en verwerkt.

De gebruikte zuren worden geneutraliseerd en opnieuw hergebruikt.

Hoogwaardige waterzuiverings- en luchtzuiveringsinstallaties zorgen tevens voor gezuiverd water en gerecupereerde dampen.

Op deze manier draagt Value Trading ook zijn steentje bij aan het milieu.

// VEILIGHEID

 

De veiligheid van onze werknemers, klanten en goederen primeert.

Het productieproces bestaat uit verschillende stappen. Steeds wordt de veiligheid van de medewerkers en het product gegarandeerd. Dit gaat van een gesloten en gecontroleerde verwerking van de grondstoffen tot de gespecialiseerde opleiding van alle werknemers.

Klanten kunnen hun goederen discreet afleveren in een sterk beveiligde omgeving, voorzien van interne bewaking en veiligheidscoördinatie.

Onze medewerkers zullen de goederen vervolgens een unieke referentie toekennen, waarmee elke stap doorheen het productieproces geregistreerd en opgevolgd wordt. We bieden onze klanten op deze manier de zekerheid dat ze op een veilige en geruste manier met Value Trading zaken kunnen doen.

// MENSELIJKHEID

 

We verlangen van iedere stap in onze supply chain dat mensenrechten gewaarborgd zijn.

Als bedrijf zullen we tevens onze schouders zetten onder tal van initiatieven met een maatschappelijk doel. Ook trachten we ons steentje bij te dragen door het steunen van projecten die zorgverlening bieden aan mindervalide en kansarme kinderen. 

Groen-onderaan